There was an error in this gadget

Saturday, October 8, 2011

siapa manusia yang sebenarnya?


bercakap mengenai manusia ... sememangnya manusia mempunyai mata hidung mulut.... well... human are not a toy... u can push it.. smash it... kill it and what so ever...

kerana manusia ada hati dan perasaan. manusia selalu alpa dan leka dengan nikmat dunia...
pelakon yang baik... of course because u have to

ermmmm... manusia senang buat baik dan jahat... well for sure u can do it right now...

falling in love? manusia memang cepat suka sebab hati dia berkata-kata dan see!!!! u have it inside your pocket... sms everytime and anywhere to message someone u love...

still human didnt satisfy because they are to greedy... huh!!! why?? nafsu la dik... nafsu ni kalau tak dilatih dengan puasa... manusia akan jadi jahat...

and for sure u r trying to get what u want.. in case u r jealous... u say that u dont... tetapi hati tak boleh menipu...

ermmmm sometime i laughing with human being because they are to naive ... sebab kurang berfikir untuk diri sendiri.. sampaikan maruah pun sanggup tergadai...

cinta??? benci??? suka??? duka??? kalau bercakap bab perasaan... tell what? not all will listen to your story... why? ermmm ask them for 3 days after that...


dendam?? fuhhh manusia memang suka berdendam... dengki... but never try to forget it... i dont know.. sometime matter dosent really that serious but they try to look it very serious...

always want the short cut... i tell u what... even u go for dinner u have to think where u want to eat with your sepuluh ringgit... tapi manusia suka ambik jalan mudah... well serba serbi maju... tak dapat nak halang...

menyalahkan orang... disalahkan orang dan kadang2 tak faham atau buat2 tak faham... manusia memang kadang2 tak pernah berbaik kan... mesti ada sifat iri hati... dan tak sehaluan... tapi dalam hidup ini... anda akan rimas dengan somebody... because u hate it?! dont lie... teruskan...


itulah hakikat manusia... di cakapsalah tak cakap salah... di tegur bajet bagus tak tegur kata tak sayang... pemikiran manusia sememang nya lain2 tapi satu jer yang aku boleh cakap... jadi diri sendiri jer... tak payah nak hipokrit sangat... kadang benda yang jahat juga perlu... tetapi untuk benda2 yang tertentu je... sebab dunia ni bukan untuk orang baik lagi dah... muka suci pun.. kalau dia nak wat jahat... ...

note : aku tak merujuk pada siapa2... aku just tulis apa yang aku lihat pada dunia kita sekarang... jangan terasa hati sebab aku nak singkapkan hati manusia itu bagaimana...

No comments:

Post a Comment