There was an error in this gadget

Monday, January 5, 2015

Bila aku jadi "BODOH"

bertemu lagi sekali dalam edisi kali ini yang menampakkan tajuknya mcm gempak... hahaha...

ni wajah bodoh aku...korang jangan pandai2 nak ikut.

so bila aku jadi "bodoh" bukan mermaksud banggang...tapi aku jadi gila2...atau lebih di perincikan lagi... "tu mijan ke?" maybe dalam aku ni nampak pendiam...aku sebenarnya tengah berkhayal akan sesuatu...kadang2 aku akan senyum sorang2... 

pernah satu ketika...aku duduk di cafe... masa tu ramai orang.. aku duduk dan makan macam orang normal...dan kebiasaanya lagi...kiri kanan depan belakang aku memang aku tak ajak member... aku bukan jenis suka makan ramai2 pun sebab aku tak suka orang tgk aku makan...(mcm pelik kan? tapi itulah hakikat)

jadi ntah camner...aku tersenyum sorang2 sambil makan... kadang2 bodoh aku menjadi jadi bila aku senyum sambil tekup muka...sedar tak sedar...ada seseorang yg tgk aku dari jauh dan mcm pelik tgk aku... and seriously...secret admire detected...

kenapa??? sebab bila aku balik ke kolej dan bukak facebook... someone ad as friend kat aku ... so aku add jerlah...glamour sikit lah katakan... tetiber malam tu dia chat....

"hai awak... nak kenal ngan awak boleh?"

"kenal?"

"boleh ke? saya nampak awak kat cafe tadi... awk memang suka senyum sorang2 eak?"


dahhhh ada pulak nak kenal ngan aku...  walhal aku mcm terketum sikit kat cafe... pun ada orang nak kenal... tapi...aku jadikan itu sebagai identiti aku... kadang2...aku lebih selesa bercakap sorang2 dan lebih2 lagi bermonolog... dan aku lebih suka memerhati... 

dan bila aku rasa cam sunyi...barulah aku cari kawan2 aku... dan yang peliknya...bila aku bercakap... percayalah bahawasanya,,,aku tak akan berhenti selagi aku rasa nak bercakap...ko dengarlah aku membebel mcm radio... tu pun siapa yang kenal aku...kenal lah... siapa yang tak kenal aku... akan cakap aku sombong... bagi aku... g mampos!

kadang2... person need to be stupid... aku tak suka orang terlalu serius dan membosankan... sebab... bila kita cakap... terus dia mcm patah ... mmg aku tinggalkan orang mcm tu...sebaliknya..kalau orang tu cakap bodoh... ko akan tgk mulut aku lah yang paling longkang...

but balik kepada fitrah dan kemenjadian aku sebagai mijan.... aku harap korang dapat terima aku seadanya...sebab aku ada satu watak di mana semua orang tak faham... kadang2 aku boleh jadi sangat pendiam dan pemalu... dan kadang2 aku boleh jadi seorang yang agresif dan main cakap lepas...

dan aku suka bertindak dengan apa yang aku rasa patut dan tak patut... welll....kadang2 otak aku ni berfungsi 30 % je sebab yang selebihnya... kebodohan aku... harharharhar... 

as i said ... orang perlu jadi bodoh utk nampak bijak

No comments:

Post a Comment