There was an error in this gadget

Monday, December 15, 2014

smk kapit

akhirnya.. 1 7 2014...mencatatkan sejarah buat ku bergelar seorang guru d smk kapit... agak lama juga aku tak tulis blog... berhabuk sudah... uhuk uhuk..

bercerita mengenai sekolah ni... kena guna boat... dan nama tempat aku ini adalah KAPIT... dan satu2 nya jalan ke kapit ialah dengan menggunakan air.... selama 3 jam ko dok dalam boat... ko rasa??? tak kebas punggung...

ok.. ok... aku bukan nak cerita pasal punggung kebas... tapi aku nak cete pasal sekolah yang aku ajari skrg... apa yg aku boleh cakap... aku suka budaya dan envroiment yang sangat fresh kat sini... mana tak nya... hutan depan belakang... tapi aku suka...

pelajar dia pun boleh dikatakan okla... so so... sbb nak kata nakal... nakal kampung2 je... pastu .. melawan? aku tumbuk je... tapi aku sebagai seorang guru... tak kan nak buat mcm tu kot... "nakkk berlajar elok2 nakkkk"

aku pun sebenarnya ting tong nak tulis blog skrg ni... tak tahu apa aku nak tulis... sesaja je aku nak tulis... nak canang satu dunia aku mengajar kat sekolah ni... tapi insya Allah... kalau pemohonan aku lulus... mungkin aku akan berpindah ke sekolah lain... amin2.... dalam masa terdekat ni...

bukan kerana tak tahan dengan sekolah ni... tapi aku mengejar kredebiliti dan tugas hakiki di tempat baru... iaitu... SEKOLAH SENI... amboi ko pecah rahasia aku... :)

tapi takper... aku rasa aku nak tangguhkan pemohonan aku dulu.. aku nk tgk..sejauh mana aku boleh bawak diri aku utk mantapkan seni di sekolah ini... biasalah... kalau kita tak cuba... kita tak tahu...sebab aku benci tugas pengkeranian...dan aku tak suka jadi ketua dalam mana2 ajk... sori to say... aku tak suka mngarah... selagi aku boleh buat...aku buat...

jadi cikgu bukan mudah... jiwa kena byk berkorban... masa dan tenaga... kalau kaya... wang ringgit... tapi... kerja sebagai cikgu adalah tugas yg paling mulia sekali di alam semesta ini...
aku rasa cukup la dulu perapuan aku ini... nnt aku tulis lagi kalau aku ada idea... tgh tintong



No comments:

Post a Comment